Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 1 juli 2013

Plaatselijk verwarmen

Stel je eens voor dat je op alle plaatsen in je huis waar je niet bent, ook niet hoeft te verwarmen? Dan scheelt dat heel veel in je energiekosten.

ThermIQ heeft plaatselijk verwarmen met infraroodverwarming en een intelligente sturing mogelijk gemaakt. Onlangs nog plaatste Syntens ThermIQ op nummer 2 in de innovatie top 100.

Waarom plaatselijk verwarmen?

Door plaatselijk te verwarmen, verwarm je je huis, kantoor of praktijk alleen daar waar het nodig is. Als je bijvoorbeeld 's avond tv kijkt, kun je het bij de eetkamertafel minder verwarmen. Dit bespaart je heel veel energie. Waarom immers je hele huis verwarmen, als je niet overal tegelijk kunt zijn?

Hoe energie besparen? 

Infraroodverwarming is een zuinige manier van verwarmen. Je gebruikt geen gas, maar elektriciteit. En het voordeel van elektriciteit is dat het duurzaam kan worden opgewekt. Je kunt dit zelfs zelf doen, met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Met infrarood verwarming van ThermIQ kun je besparen op:

  • Vast recht van de gaslevering (als je koken en warmwater ook elektrisch doet)
  • Gasverbruik
  • Energieverbruik, door alleen daar te verwarmen waar het nodig is
  • Energieverbruik, door infrarood verwarming met intelligente sturing van ThermIQ te gebruiken
  • Installatiekosten (geen leidingen, gasaansluiting, cv-installatie)

Wat doet infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt net als de stralen van de zon. Op een mooie lentedag verwarmt de zon de aarde, maar ook de mensen en alle objecten. Infrarood verwarming bij je thuis verwarmt de vloer en de muren, maar ook de meubelen en jezelf. Hierdoor kan infrarood verwarming zeer plaatselijk verwarmen. Je kunt zelfs meerdere zones maken in 1 kamer of kantoorruimte. Zo heeft iedereen zijn persoonlijke temperatuurinstellingen. Precies zoals jij het fijn vindt.

Waarom verwarmen met infrarood?

Infrarood zorgt voor een heerlijk comfortabele warmte, doordat de omgeving wordt verwarmd en niet de lucht (waardoor de lucht droog wordt en gaat circuleren). Bijkomend voordeel: Infrarood verwarming is gezond voor spieren en gewrichten. En natuurlijk de kosten. Infraroodverwarming is dankzij een uitgekiende intervalfunctie zeer energiezuinig.

Voor wie?

Infraroodverwarming is voor iedereen beschikbaar. De installatiekosten zijn beperkt (zeker in vergelijking met traditionele cv-verwarming) en de besparingen zijn enorm. Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met 1 paneel. Gewoon als toevoeging aan de bestaande verwarming. Bijvoorbeeld voor bij de bank op een winterse avond. Of op kantoor bij de receptie die vaak in de koude hal zit. Of in de praktijk boven de behandelkamer.

Direct een compleet gebouw uitrusten met infrarood verwarming kan natuurlijk ook. Denk eens aan de mogelijkheden:

  • Op kantoor kan iedereen zijn eigen warmte instellen dankzij plaatselijke warmte en een intelligente sturing
  • Bij de renovatie van een woning hoeven er geen cv-leidingen getrokken te worden. Infrarood verwarmingspanelen sluit je gewoon aan op het lichtnet.
  • Op school verwarm je de lokalen gezond met infraroodverwarming waardoor warme muffe lucht tot het verleden behoort.
  • In een bedrijfshal verwarm je alleen waar de mensen aan het werk zijn. 
  • En nog heel veel meer mogelijkheden en voordelen

Plaatselijke verwarming

Door plaatselijk te verwarmen, bespaar je niet alleen energie, je verwarmt ook nog eens exact naar de behoefte. Wil je er meer over weten? Bekijk dan eens onderstaande video. Of ga naar http://www.thermiq.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten