Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 2 april 2012

De zon zorgt voor energie

De zon zorgt niet zomaar voor energie, hij zorgt ook voor brandstof. Echte brandstof die je zo in de auto (nou ja, in de tank natuurlijk) kunt gooien.


Co2 + zonlicht = benzine

Onderzoekers kwamen erachter dat met Co2 en zonlicht vloeibare brandstof kan worden geproduceerd. Hier komt dus geen olie of gas meer aan te pas. Ze deden deze ontdekking tijdens hun zoektocht naar een alternatief voor elektrische auto's. Elektrische auto's moeten worden opgeladen, wat veel tijd kost. Het is dan gemakkelijker om de elektriciteit in een vloeibare vorm fysiek te kunnen tanken.

Natuurlijk proces

Het proces is gebaseerd op het alom bekende natuurlijke proces van fotosynthese. Planten nemen Co2 op uit de lucht en zetten dit met behulp van zonlicht om in suikers. De onderzoekers kopieerden dit principe en wisten het zo aan te passen dat er geen suikers, maar brandstof wordt geproduceerd.

Geen olie meer nodig

Zo zijn we weer een stapje verder in de richting van een wereld zonder olie. Binnenshuis kan al goedkoop elektrisch verwarmd worden met behulp van infraroodverwarming (haal de zon naar binnen). Buiten kunnen we straks dus ook goedkoop auto rijden dankzij de zon. Misschien wel onder de slogan "Haal de zon in je auto".
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten