Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

dinsdag 20 maart 2012

Verwarming en gezondheid

Verwarming is heerlijk, maar ook een noodzakelijk kwaad. Jaloers kijken we naar Zuidelijke landen, zoals Spanje en Italië. Waar het grootste deel van het jaar geen verwarming nodig is, omdat de zon daar zoveel warmte afgeeft. Gelijk schiet het beeld van de Bertolli-reclame weer door je hoofd. Die gezonde ouderen die genieten van het leven en van de zon.

Verwarming is noodzakelijk

...maar zeker niet prettig. Ja, in de winter wil je natuurlijk graag bij de open haard zitten. Of lekker tegen de verwarming aan hangen. Maar ondertussen dwarrelt stof in het rond doordat de warme lucht voor circulatie zorgt. Zeker voor longpatiënten is dat bijzonder onprettig.

De gezonde verwarming

De zon is gezond. Oke, je moet natuurlijk niet verbranden. Maar verder zijn de zonnestralen prettig en gezond. Dat zullen zeker reumapatiënten beamen. De verre infrarode stralen zijn een weldaad voor spieren en gewrichten.

Gezonde infrarood

Infrarood heeft een algemeen bekende gezonde werking op mens en dier. Bekende effecten van het langegolf infrarood zijn o.a.:

  • Verhogen van het zuurstofgehalte in het bloed
  • Verbeteren huidademing
  • Verzachten spierpijn
  • Verminderen bacteriegroei

Daarnaast komt bij toepassingen van infraroodverwarming, het prettige binnenklimaat zonder ronddwarrelend stof of droge lucht (allergieën) jouw gezondheid ook ten goede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten