Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 12 maart 2012

Zijn je collega's koukleumen, of heethoofden?

Je kent ze wel, collega's die de verwarming hoger zetten, terwijl het het al best warm is. Of die collega's die de verwarming juist uitzetten terwijl jij nog rilt van de kou. Het gebeurt niet zelden dat dit stof voor discussie is binnen het kantoor of de kantoortuin.
>> Kantoorverwarming

Regel zelf je warmte

Dat iedereen zijn eigen warmte kan instellen. Dat zou geweldig zijn. En dan zonder dat je buurman, die een bureau verder zit, er last van heeft. Dat lijkt bijna onmogelijk, maar het bestaat wel. En het werkt als volgt.

Iedereen zijn eigen paneel

Boven iedere werkplaats hang je een eigen verwarmingspaneel op. In dit geval een infrarood verwarmingspaneel. Want alleen met infrarood kun je "in de zone" verwarmen. Het paneel verwarmt dus maar 1 werkplek. Verandert het kantoor van indeling, dan verhang je eenvoudig de panelen naar de nieuwe opstelling. Zeker als ze gemonteerd zijn in een systeemplafond zijn ze heel eenvoudig te verplaatsen.

Iedereen zijn eigen bediening

Een eigen verwarmingspaneel vereist ook een eigen bedienpaneel. Met de intelligente sturing van ThermIQ kan iedereen zijn eigen paneel aansturen. Gewoon via het netwerk op de computer.

Receptie

Het verwarmen in de zone is natuurlijk een geweldige uitkomst voor de collega's op kantoor. Maar denk ook eens aan de receptionist(e). Hij of zij zit de hele dag vlakbij de deur, die regelmatig open gaat. Dan is een verwarmingspaneel boven de balie een geweldige uitkomst. En omdat niet de hele hal verwarmd hoeft te worden, scheelt dit enorm veel energie. Win-Win dus.

Resultaat

Het resultaat is nooit meer discussie over de verwarming op kantoor. Zelfs als je collega het raam openzet, heb jij daar geen last van. Gewoon je verwarming wat hoger zetten. En omdat infrarood niet de lucht verwarmt, gaat met een tochtig raam ook geen warmte verloren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten