Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 27 februari 2012

Verwarming passiefhuis

Passief bouwen wordt steeds populairder. Waar Nederland eerst enorm achterliep op Duitsland, Denemarken en België, komen we nu steeds dichterbij. En dat is maar goed ook. Want het PassiefHuis is misschien wel de beste uitvinding sinds het dak.... of de muur... of andere essentiële onderdelen van het huis.

Wat is PassiefHuis?

PassiefHuis is een woonhuis dat zo gebouwd is dat het nauwelijks of geen energie meer verbruikt. Bij een PassiefHuis wordt dit bereikt door zeer goede isolatie en wat extra hulp van enkele installaties. Omdat een PassiefHuis passief is, speelt de isolatie (passief) de belangrijkste rol.

15 kWh/m2jaar

Een Passiefhuis wordt pas erkend als het een Passiefhuis-kwaliteitsverklaring/certificatie toegekend krijgt. Om deze kwaliteitsverklaring te verkrijgen (via het Passiefhuis-instituut) dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Zo mag de verwarmingsbehoefte van een Passiefhuis maximaal slechts 15 kWh/m2jaar bedragen.

Verwarming PassiefHuis

Een PassiefHuis is zo goed geïsoleerd, dat de verwarming maar zelden aan hoeft. Zonde dus om hiervoor een volledige cv-installatie aan te leggen.

Passiefhuis actief verwarmen

Een verwarmingsbron die duurzaam is past perfect in een PassiefHuis. De oplossing voor actieve verwarming van een PassiefHuis is infrarood verwarming. De energie die wordt opgewekt door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak wordt zo direct gebruikt om de woning bij te verwarmen tijdens koude winterdagen. En het voordeel is dat je maar een paar panelen nodig hebt die alleen aanslaan als het echt nodig is.

Zo wordt wonen in een Passief Huis pas echt comfortabel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten