Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 9 januari 2012

Er wordt wel erg veel gerenoveerd...

Nieuwbouwprojecten lijken bijna allemaal stil te liggen, uitgesteld te zijn of helemaal geen doorgang meer te vinden. Hierdoor leeft de renovatiesector enorm op. Want als je niet verhuist naar een nieuw huis of kantoor, dan kun je maar beter gaan verbouwen. Renoveren dus.


Een grote uitdaging

Bij het renoveren van een oude woning of kantoor, is er een grote uitdaging. Namelijk het isoleren en tochtvrij krijgen van het gebouw. Vooral dat laatste is bij oude panden erg lastig. Het gebouw blijft tochtig, bijvoorbeeld door het te beperkt toepassen van goede isolatie. Dan 'waait' de warmte zo het gebouw uit.

Renoveren met infrarood verwarming

Als er bij een renovatieproject ook nieuwe verwarming moet worden aangebracht, zorg dan voor infrarood verwarming. Behalve dat het de uitstraling heeft van technologische vooruitgang, geeft het ook nog eens een heel comfortabele warmte. En die warmte, die blaas je er niet zomaar uit. Infrarood verwarming verwarmt immers niet de lucht, maar de ruimte. Net als de zon.

Niet te vergeten, de eenvoudige installatie

Nog een voordeel is de eenvoudige installatie. De installatie van infrarood verwarming omvat 3 onderdelen:

  1. Het ophangen van de infraroodpanelen
  2. Het trekken van draden en kabels
  3. Het instellen van de intelligente sturing en thermostaat
Als je dan toch aan het renoveren bent, maak het jezelf dan gemakkelijk en de toekomstige eigenaar comfortabel. Plaats infrarood verwarming in het hele gebouw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten