Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

dinsdag 27 december 2011

Dan laat je de deur toch lekker open staan...

...als je op oudejaarsavond naar buiten gaat om vuurwerk af te steken.

En nu hoor ik je denken: "Nou, bij de energiemaatschappij zullen de pieken van het gasverbruik nu wel boven de monitor uitstijgen." Tja, als je thuis nog centrale-verwarming op aardgas hebt... dan moet je de deuren en ramen natuurlijk wel gesloten houden.

Wanneer dan wel?

Even een korte uitleg. Dit blog heet 'haal de zon in huis'. Ons hoofdthema is dan ook het verwarmen van huizen met zonne-energie. Door binnenshuis infrarood-verwarmingspanelen aan te brengen zet je zonne-energie weer om in warmte. Infraroodwarmte nog wel. Zo haal je feitelijk de zon in huis.

Infrarood verwarmt niet de lucht

Traditionele centrale verwarming verwarmt de lucht in huis. De lucht wordt warm en droog. Zodra je de deur of het raam opent, waait de warme lucht naar buiten om plaats te maken voor de koude buitenlucht.

Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar de vloer, de muren, de meubels en de mensen. Precies zoals de zon dat doet. De lucht wordt wel warmer, maar dit komt voornamelijk doordat de muren etc. de warmte afgeven aan de aangrenzende lucht.

Openzetten die deur

Doordat infrarood verwarming de lucht niet verwarmt, geeft het ook niks als je de deur openzet en alle binnenlucht naar buiten ventileert. Schone, frisse lucht vult de woonkamer, maar doordat de muren etc. hun warmte behouden wordt het nooit koud. Dat is fijn! Zwaai de deur open en wens je buren een mooi en duurzaam 2012.

Kersttoespraak koningin Beatrix

Omdat wij ook vinden dat we beter op onze aarde moeten passen. En omdat wij vinden dat ons milieu vóór financieel gewin moet gaan. Bieden we je als oudjaarscadeautje nog één keer de mooie kersttoespraak van koningin Beatrix aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten