Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 17 oktober 2011

Herfstzon is ook infraroodverwarming

Regelmatig wordt ons gevraagd naar de ervaringen van infraroodverwarming. "Hoe voelt dat aan" wordt ons dan gevraagd. Het voelt als een comfortabel herfstzonnetje.

Afgelopen zondag was het in Nederland zo'n heerlijke zonnige herfstdag. Ondanks de lage luchttemperatuur voelde het bijna zomers aan. Dat is natuurlijk niet zo gek, want de zonnestralen bevatten infrarood en verwarmen hiermee de mensen en de aarde. Niet voor niets vormen deze zonnestralen de basis van onze infrarood verwarmingssystemen.

Hoe werkt het?

De zon zendt stralen uit met onder andere infrarood en ultraviolet. Far infrarood (dit is de lange golf infrarood, die in de infraroodverwarming gebruikt wordt) is gezond en zorgt voor een belangrijk deel voor het leven op aarde. Delen van het Ultraviolet spectrum zijn daarentegen minder gezond. Deze stralen zorgen ervoor dat je in de zomer verbrandt en dat een rode auto flets wordt na jaren in de volle zon te hebben gestaan. Daarom gebruiken we in onze verwarmingssystemen helemaal geen ultraviolet. Infrarood geeft warmte en een prettig comfortabel gevoel.

Infrarood is gezond

Infrarood is gezond en dat merk je aan alles. Niet voor niets voelde het afgelopen zondag zo prettig aan. De combinatie van de infraroodstralen van de zon en de heerlijk frisse lucht zorgden voor een aangename en comfortabele herfstdag. En het mooie is dat je dit dus thuis ook kunt bereiken. Of op kantoor. Of in de werkruimte. Of in de praktijkruimte. Of ...

De mogelijkheden zijn eindeloos!
       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten