Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 5 mei 2014

Schone scholen

Schone scholen zijn scholen waar het binnenklimaat goed geregeld is. En dat is belangrijk, want de kinderen leren en presteren beter als de lucht schoon, gezond en zuurstofrijk is. Logisch natuurlijk. Ook ThermIQ draagt een steentje bij, zodat de leerlingen zich beter kunnen concentreren en steeds slimmer worden. Mooi toch?!

Hoe wordt een school 'vies'?

Onvoldoende goede ventilatie, te koud in de winter, te warm in de zomer en vervelende tocht zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit op school slecht is. De school is dan 'vies'. Dit leidt tot extra ziekteverzuim en problemen met de concentratie.

Maatregelen voor schone scholen

Om een school 'schoon' te krijgen, moet de luchtkwaliteit verbeterd worden. Goede ventilatie is hierbij heel belangrijk. Maar ook goede verwarming, zodat een constante temperatuur kan worden gegarandeerd, is belangrijk.


Infraroodverwarming

Met infraroodverwarming brengt ThermIQ een goede oplossing naar de scholen. De verwarmingspanelen zorgen voor een constante en comfortabele temperatuur. Omdat de panelen het gebouw en de mensen verwarmen en niet de lucht, is het ook geen probleem de lokalen flink te ventileren. Nog een bijkomend voordeel: infraroodverwarming zorgt ervoor dat lucht niet ongewenst gaat circuleren, zoals dit wel bij traditionele CV gebeurt. Ook dit draagt bij aan een beter binnenklimaat.

Basisschool De Binnendijk

Onlangs hebben we Basisschool De Binnendijk voorzien van infraroodverwarming. De kinderen genieten daar nu van een ideale constante temperatuur. Terwijl er gewoon een raam open kan voor frisse lucht. Zonder dat dit ten koste gaat van de kostbare warmte.

De Binnendijk slaat twee vliegen in één klap. Een schonere school én een lagere energierekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten