Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

vrijdag 7 februari 2014

ThuisBaas met ThermIQ

5 februari lanceerde Urgenda een nieuw platform, ThuisBaas. ThuisBaas geeft je de mogelijkheid om eenvoudig en tegen lage kosten je huis te verduurzamen. Het eerste innovatieve product dat je op ThuisBaas kunt bestellen is infraroodverwarming van ThermIQ.


ThuisBaas


Iedereen is Thuis de Baas, maar hoe vaak gebeurt het niet dat het helemaal niet voelt alsof je de baas bent. Wanneer je bijvoorbeeld die ene energieleverancier niet kunt kiezen. Of wanneer je je huis wilt verduurzamen, maar de aannemer of installateur die je gekozen hebt je niet het juiste advies geeft. Omdat hij van een andere, minder goede leverancier nu eenmaal een hogere provisie ontvangt. Voor iedereen die alles zelf wil bepalen en thuis de baas wil zijn, heeft Urgenda ThuisBaas opgericht.

Eigen huis verduurzamen


ThuisBaas geeft iedereen de mogelijkheid om laagdrempelig zijn eigen huis te verduurzamen. ThuisBaas heeft hiervoor de beste producten van de beste leveranciers geselecteerd. Je krijgt er een goed advies en je kunt er in contact komen met betrouwbare installateurs. De producten koop je als consument direct bij de fabrikant. Dus zonder tussenhandel. Zo koop je dus veel goedkoper in, waardoor je je investering nog sneller terug verdient.

Duurzaam verwarmen met infraroodverwarming


Infraroodverwarming van ThermIQ is het eerste product dat ThuisBaas aanbiedt. Met de relatief onbekende infraroodverwarming bespaar je heel veel energie en kun je je huis verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Heb je ook zonnepanelen op je dak? Of ben je eigenaar van winddelen? Dan kun je je huis met infraroodverwarming deels of zelfs volledig zelfvoorzienend verwarmen. Als dat niet duurzaam is...”

Initiatief van Urgenda


Urgenda wil de aarde leefbaar houden en streeft naar een samenleving die in 2030 een duurzame energievoorziening heeft, zonder gebruik van olie, kolen en gas. Urgenda werkt onder de bezielende leiding van Marjan Minnesma keihard aan het sneller duurzaam maken van Nederland. Waar kun je dan beter beginnen, dan bij de mensen thuis. En als je dan toch bij de mensen thuis bent... de meeste energie (meer dan 75%) wordt gebruikt voor het verwarmen van het huis. En dat brengt ons weer bij de besparing die de innovatieve verwarming van ThermIQ oplevert.

Besparen


Een gemiddeld gezin gebruikt circa 1.600 m3 gas per jaar. Minimaal 75% hiervan is voor verwarming. Met een gasprijs van € 0,65 / m3 komt het verwarmen van het huis op circa € 780 / jaar. Door de zuinige en intelligente manier van verwarmen van ThermIQ kun je dit zelfde huis met circa 2650 kWh verwarmen. Met een prijs van € 0,23 / kWh komt het verwarmen van je huis aanzienlijk lager uit, circa € 610,00. Dit is een besparing van meer dan € 170 / jaar.

Maar de belangrijkste besparing zit hem in het milieu. Circa 1.200 m3 fossiele brandstof die je niet hoeft te verbranden. In plaats daarvan gebruik je groen opgewekte elektriciteit.

Voordelen


ThermIQ infrarood verwarmingspanelen bestel je direct online bij ThuisBaas. Waarom? Omdat ThuisBaas een aantal erg grote voordelen heeft:


   
 
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten