Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 18 maart 2013

Gezonde verwarming van huis en kantoor

Verwarming van je huis of kantoor is bittere noodzaak. Want we wonen in een land waar zodra de 'R' in de maand zit, de thermostaat mag worden aangedraaid. Omdat in die maanden de zon in kracht afneemt, moeten we onze huizen, kantoren, scholen en andere gebouwen gaan verwarmen.


Verwarming is een hulpmiddel

Verwarming is een hulpmiddel om enigszins comfortabel de winter door te komen. Een traditionele Centrale Verwarming is dan ook verre van natuurlijk. Je merkt het al snel. In de winter neemt eczeem, schrale huid, astma en depressiviteit toe. Vooral omdat het hulpmiddel verwarming niet perfect aansluit op de wensen van jouw lichaam.

Wat doet traditionele verwarming

Traditionele verwarming verwarmt de lucht. Op die manier krijg je het binnenshuis of op kantoor behaaglijk. Verwarming werkt daarmee compleet anders dan de zon, die verwarmt namelijk niet de lucht, maar juist het aardoppervlak en de mensen die daarop rondlopen. Dat is een veel meer directe verwarming.

Ongewenste luchtcirculatie

Maar goed, terug naar de traditionele verwarming. Doordat de lucht wordt verwarmd gaat deze circuleren. Warme lucht stijgt op, koelt af tegen de koude muren en ramen en daalt daarna weer. Vooral bij enkelglas ramen kun je een enorme koudeval waarnemen. Deze circulerende lucht laat het een beetje waaien of tochten, waardoor stof uit kleine hoekjes mee de lucht in wordt genomen. En een stoffige lucht is vervelend, vooral voor mensen met allergieën.

Hoe verwarmt de zon?

De zon verwarmt het aardoppervlak en niet de lucht. Hierdoor gaat de lucht ook niet ongewenst circuleren. Daarbij is de zon gezond. Het woord zegt het eigenlijk al een beetje, geZONd. De warmte van de zon bestaat uit infrarood. Iets wat met elektriciteit kan worden opgewekt en in het juiste spectrum een weldaad voor huid en lichaam is. Met infraroodverwarming haal je als het ware de zon in huis, een heel gezonde verwarming waarmee je de wintermaanden zonder eczeem, schrale huid, astma of depressies doorkomt.

Dat klinkt toch geweldig?

Meer informatie over infraroodverwarming vind je op de website www.thermiq.nl 
... of in de andere artikelen op dit blog.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten