Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 19 november 2012

Koude plekken in huis

Koude plekken in huis, je kent ze wel. Bij de eettafel waar het vaak een beetje tocht. Of die studeerkamer die met die ene radiator niet goed warm te krijgen is. Al die koude plekken worden weer warm door een infrarood verwarmingspaneel te installeren.

Eenvoudig installeren

Infrarood verwarmingspanelen zijn eenvoudig te installeren. Bij de panelen van ThermIQ stop je gewoon de stekker in het stopcontact en het paneel springt aan. Om de intensiviteit te regelen kun je ervoor kiezen om een sturing aan het paneel te koppelen.

De infrarood panelen kunnen eenvoudig aan het plafond worden gemonteerd of op een (rijdende) standaard, zodat je hem altijd daar neer kunt zetten waar het op dat moment het hardst nodig is. Dat is toch veel eenvoudiger dan een straalkacheltje in de winter?

Plaatselijke warmte

Een infrarood verwarmingspaneel verwarmt plaatselijk. Dit komt doordat hij net als de zon op een bepaalde plek schijnt. Op die plek wordt niet, net als bij een straalkachel, de lucht verwarmd (die vervolgens opstijgt en zich verspreidt over heel de ruimte), maar juist de vloer, de tafel en de mensen. Net als de zon dat doet. Hierdoor is infraroodverwarming ook geschikt in tochtige ruimtes. Daar verwarmt ie dan heel plaatselijk!

Infrarood verwarming naast bestaande cv gebruiken

Vaak wordt in de winter op koude plekken in huis bijverwarmd met een straalkachel. Die vreet stroom en verwarmt eigenlijk niet eens heel goed. Infrarood verwarming kan ook gewoon naast de bestaande cv gebruikt worden om koude plekken bij te warmen. Echter is infraroodverwarming een veel natuurlijker en efficiƫntere manier van verwarmen. Tegen lage energiekosten is ieder plekje van je huis heel de winter comfortabel warm.


Benieuwd of infraroodverwarming ook iets voor jou is? Vraag vrijblijvend informatie aan bij ThermIQ in Schiedam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten