Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 6 februari 2012

... als het Elfsteden vriest

De Elfstedentocht staat voor de deur. Toch? Vandaag konden de Rayonhoofden er nog geen uitspraak over doen. Met name het ijs op het Slotermeer is nog te zwak. Geen nood, want het blijft nog even koud. En thuis en op kantoor is het heerlijk aangenaam. Of niet?....


Hou je het nog warm?

Buiten vriest het dag en nacht. Dat is de winter van 2012. Die aan het begin van het jaar nog zo zacht begon en vloeiend zou overlopen in de lente. Zonder dat we vorst van enige betekenis zouden hebben gezien. Een maand later is het plotseling zo koud dat het Elfsteden vriest. Dat hadden we niet verwacht. We zetten de verwarming hoger en slaan een deken om.

Het gas raakt op

Het gas raakt op in Europa. Niet dat het helemaal opraakt, maar de levering vanuit Rusland stokt, stottert en sputtert. Juist op het moment dat de Europese landen extra gas nodig hebben om de woningen en kantoren te verwarmen, kan Rusland haar leveringsafspraken niet nakomen. Wat zijn we eigenlijk, ondanks onze eigen gasbel, enorm afhankelijk van het humeur van de Russen.

Niet in de kou

Natuurlijk willen we met deze lage temperaturen niet in de kou komen te zitten. We moeten zelf dus maar actie ondernemen, voordat het straks te laat is. En natuurlijk niet met zo'n energieslurpende elektrische kachel, maar met zuinige infrarood verwarming. Oke, wij zijn niet helemaal objectief. Maar dit is wel degelijk het moment dat onze infrarood verwarmingspanelen hun waarde bewijzen.

Meer weten?

Wil je er, helemaal vrijblijvend, eens wat meer over weten? Stuur ons dan een e-mail met je vraag naar info@thermiq.nl of kijk op onze website:

   

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten