Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 12 december 2011

Klimaattop: Minder CO2-uitstoot

Tijdens de klimaattop in Durban, Zuid-Afrika zijn er geen spijkers met koppen geslagen. Maar een akkoord is er wel gekomen. Het in 2012 aflopende Kyoto akkoord wordt verlengd.

Dat is mooi, want dat betekent dat we ons blijven inzetten voor minder CO2-uitstoot.

Minder CO2 uitstoot begint thuis
Wij zijn ervan overtuigd dat de beperking van CO2-uitstoot thuis begint. Je hebt thuis namelijk helemaal geen gasaansluiting meer nodig. En dus hoef je geen fossiele brandstoffen te gebruiken. Hoe het werkt? Het gaat alsvolgt: We gebruiken nu nog fossiele brandstoffen voor:

 • Koken, dit kan ook elektrisch
 • Douchen, hiervoor zijn vele soorten elektrische warmwaterbereiders op de markt
 • Verwarmen, ook dit kan elektrisch waarbij wij de voorkeur geven aan energiezuinige infrarood verwarming
 

  Alles elektrisch

  Elektriciteit is de oplossing om de CO2-uitstoot te beperken. Zolang de elektriciteit maar 'groen' wordt opgewekt. Dus we moeten natuurlijk geen kolen-, gas- en oliecentrales gaan bouwen. Met zonne-energie, windenergie en energie gewonnen uit stromend water kunnen we onze complete elektriciteitshonger stillen.

  Altijd groene stroom

  'Groene' stroom is bijna altijd dezelfde prijs als 'grijze' stroom. Kies daarom altijd voor groen. Of nog beter, word zelfvoorzienend. Plaats zonnepanelen op het dak, of een windmolen. Op die manier wordt het verwarmen van je huis nog goedkoper en leuker.
       

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten