Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 24 oktober 2011

Renoveren en verwarming aanleggen

Op een dag is ieder huis aan een renovatie toe. Soms beperkt, maar vooral bij oude stadswoningen vaak erg uitgebreid. De hele woning wordt dan gestript. Kabels en leidingen worden meteen vervangen, net als de verwarming. De verwarming vindt in veel oude huizen nog plaats via een gaskachel.


Verwarming aanleggen

Het aanleggen van verwarming in een huis is een enorme klus. Behalve het goed aansluiten moeten door het hele huis leidingen worden getrokken. Dit kan veel makkelijker en beter. Waar wacht je nog op?

Infraroodverwarming is zo geïnstalleerd

Infraroodverwarming werkt op elektriciteit en is eenvoudig te installeren.
  1. Je hangt de infraroodpanelen aan het plafond, of je bouwt ze in
  2. Je sluit het paneel aan op elektriciteit
  3. Je verbindt het paneel aan het bedieningspaneel
En klaar is kees.

Het gemak van infrarood verwarming

Nu de verwarming is geïnstalleerd kun je hem gaan bedienen. Heel eenvoudig met je smartphone of ipad. Maar het kan natuurlijk ook gewoon via het bedieningspaneel. En het leuke is dat je iedere 'zone' apart kunt bedienen. Dus in de woonkamer bij de tv iets warmer en in de keuken weer kouder (werkt ook als je een open keuken hebt). Een half uur voor het slapen gaan de slaapkamer ietsje verwarmen.... enzovoorts.

Meer weten!

Wil je meer weten over de intelligentie van infraroodverwarming? Bel met de specialisten van ThermIQ: 010 - 462 26 52. Zij vertellen er graag over.

2 opmerkingen:

  1. welke zwaarte moeten de elektriciteitskabels hebben , voor een gemiddelde IR-paneel ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bedoel dus: hoeveel aderige kabels zijn nodig; en ook wil ik graag weten of er nieuwe 'groep/ groepen' moeten worden geïnstalleerd!

    BeantwoordenVerwijderen