Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 23 januari 2012

De spaanse zon in huis

Sinds afgelopen vrijdag staat onze Spaanstalige bedrijfswebsite online. In Spanje en een aantal andere Spaanstalige landen zijn we al langer actief, maar een Spaanstalige website was er nog niet. Binnenkort vertalen we ook onze video's over infrarood verwarming in het Spaans.

Verwarming in Spanje

In Spanje wordt natuurlijk heel anders verwarmd dan in Nederland. Ten eerste omdat het er veel warmer is en de verwarming dus minder vaak aan hoeft. Maar ook omdat de Spanjaarden een andere temperatuur gewend zijn en dus de verwarming altijd hoger zetten dan wij Nederlanders.

Verwarming vakantiewoning Spanje

In Spanje houden ze van infrarood verwarming. Een CV op aardgas is daar minder gebruikelijk dan bij ons. Onze doelgroep is de Spaanse bevolking. Toch merkten we, dat we al snel heel bekend werden bij een andere groep. Namelijk de Nederlanders die in Spanje een vakantiewoning hebben. Zij zijn op zoek naar een goede en natuurlijke manier van verwarmen en gaan graag in zee met een Nederlands bedrijf.

De zon van buiten naar binnen

In Spanje geldt natuurlijk nog meer dat de zon die buiten op de daken schijnt, door middel van infrarood verwarming naar binnen wordt gehaald. Veel vakantiewoningen investeren in één of meer zonnepanelen. Hiermee wekken ze de elektriciteit op die de infrarood verwarming nodig heeft om de vakantiewoning te verwarmen.

We kunnen inmiddels al een beetje spreken van duurzaam of eco-toerisme. Mooi toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten