Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

dinsdag 22 november 2011

Schimmels in de badkamer

De winter komt er nu echt aan. Het wordt kouder. Ook in de badkamer moet flink gestookt worden om de boel een beetje droog te krijgen. Want na het douchen ontstaat in de badkamer een flinke piekbelasting van vocht dat de muren en plafond in wil om hier schimmels de kans te geven zich te nestelen.

Geen probleem in de zomer

In de zomer is het geen probleem. De zon verwarmt het huis. Hierdoor raken de muren en plafond opgewarmd. Deze warmte laat het vocht verdampen, waardoor het wordt opgenomen in de lucht. Vervolgens kan het eenvoudig worden weggeventileerd. Geen vochtproblemen of schimmels in de zomer.

Vochtproblemen in de winter

In de winter is het anders. De lucht wordt opgewarmd middels de radiator of de vloerverwarming. Maar vervolgens condenseert de vochtige lucht weer tegen de koude muren en plafond. Let er maar eens op als je de badkamer gebruikt. De muren worden 's winters een stuk 'natter' dan 's zomers. Op die vochtige oppervlakken kunnen badkamerschimmels ontstaan.

Schimmel in de badkamer tegengaan

Heel eenvoudig is de oplossing om schimmels ook in de winter geen kans te geven in de badkamer. Namelijk door ervoor te zorgen dat de muren en het plafond, net als in de zomer, verwarmd zijn. Dan heb je minder last van condensatie en dus minder schimmels.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming werkt net als de zon. Het verwarmt het huis, niet de lucht. Dus de vloer, muren en plafond worden verwarmd met infrarood. Deze warmte straalt weer af op de lucht, waardoor het prettig aanvoelt. Eigenlijk bootst infraroodverwarming de zomer na. Een zomer zonder schimmels. Heerlijk toch!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten