Over ThermIQ

ThermIQ is fabrikant van intelligente verwarmingssystemen op basis van infraroodverwarming.

maandag 3 oktober 2011

Kou bij de receptie

Het is een veel gehoorde klacht van receptiemedewerkers. De kou achter de desk. Vaak vinden we de receptie in de ontvangshal. Een grote ruimte die lastig te verwarmen is. Daarbij gaat regelmatig de deur open, wat voor een nieuwe tochtstroom zorgt. Gelukkig is hier ook een oplossing voor.

Oplossing voor de kou bij de receptie

Een erg goede, maar vooral ook energiezuinige oplossing voor de kou bij de receptiebalie is het plaatsen van infraroodverwarming. Met infraroodverwarming is het mogelijk om een specifieke plek binnen een ruimte te verwarmen. In dit geval dus de receptiebalie. De rest van de ruimte hoeft u niet extra te verwarmen, waardoor het energieverbruik beperkt blijft.

Wat is infraroodverwarming

Boven de receptiebalie hangt u een infrarood verwarmingspaneel. Dit paneel straalt infrarood uit, dezelfde stralen die de zon gebruikt om de aarde te verwarmen. Maar dan natuurlijk zonder het schadelijke Ultra Violet (UV).
Meer over infrarood

Hoe werkt het

Het infrarood verwarmt niet de lucht, maar de mensen en de objecten. Doordat alles aangenaam aanvoelt heeft uw receptiemedewerker het comfortabel warm. En als de deur open gaat, dan geeft het niks als een nieuwe stroom frisse lucht binnenkomt. U verwarmt immers de objecten (balie, stoel, vloer, etc.) en niet de lucht. Dus die kunt u gewoon blijven verversen zonder dat hier warmte verloren gaat.
Meer over infraroodverwarming bij de receptiebalie
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten